Bag opdrættet

Donau's Opdræt er godkendt og registreret i Dansk Hamster Forening siden 2011, hvor vi fik vores første kuld vinterhvid dværghamstere.

Vi har holdt hamstere siden 2008, hvor vi fik en langhåret guldhamster fra en dyrehandel - sammen med alle de klassiske begynderfejl, som hamstervat, saltsten, tremmehjul osv. Guldhamsteren blev døbt Donau, og var noget af de kæreste at betragte - for håndtering blev han aldrig glad for. Da Donau gik bort i 2010 faldt interessen for de vinterhvid dværghamstere, og vi var heldig at overtage en fra en opdrætter i DHF, hvilket blev starten på vores engagement i foreningen, da vi samme år blev indmeldt som medlemmer.

Siden da er der sket meget, og foreningen udgør i dag en stor del af vores hverdage, da Jonas er både dommer (uddannet '12) og en del af bestyrelsen (siden '13).
Udstilling har også fanget vores interesse og vi deltager i stort set alle af de 6-7 årlige udstillinger. Samtidig har Jonas været heldig flere gange at være inviteret som dommer i de øvrige europæiske søsterklubber, og vi har derfor fået et godt netværk at trække på, når vi leder efter kommende avlsdyr til opdrættet.

Igennem hamsterforeningen har vi også fået et godt netværk til de øvrige opdrættere i foreningen, og vi både låner og udlåner ofte hanner til kuld.

 

Vores avlsmål

Vi mener at ethvert opdræt skal opfylde et formål, og vi har derfor defineret vores avlsmål hvilket kan opsummeres til to punkter;

  1. Håndvante hamstere med godt helbred og skønt sind.
  2. Fokus på standardmæssigt flotte hamstere - så vidt muligt.

Før ethvert kuld overvejer vi nøje hvad vi mener kuldet vil kunne bidrage med, og har vi tvivl om "kvaliteten" så vil kuldet aldrig blive en realitet.

 

Personerne bag

Bag opdrættet er vi et kærestepar, som deler interessen for de små pelstotter. 

Vi har begge altid været glade for dyr, men dette kom først rigtigt til udtryk da vi flyttede sammen, og dyrene langsomt begyndte at flytte ind. De sidste mange år har vi konstant delt hjem med et sted mellem 25-40 kæledyr, som udgør en stor del af vores hverdag. Udover hamsterne deler vi også hjem med to katte og to kaniner.

 

Jannie og Jonas :-)
Jonas
Årgang '91 og uddannet datamatiker.
Arbejder til dagligt i Vejle, som programmør hos et webbureau.
Jannie
Årgang '91 og uddannet ernæringsassistent.
Arbejder ved et produktionskøkken i Grindsted.